Kariyer Hatalarından Nasıl Dönebiliriz?

Kariyer hataları
Hayalimdeki iş için görüşmeyi berbat ettim.
İyi haber: Orada tek bir mükemmel iş yok. Ve sadece işe alınmadığınız için şirkette işlerin değişmeyeceği anlamına gelmez ve belki başka bir şansınız olur.

Bir işe alım uzmanını kovaladım ve şimdi bana cevap vermiyor.
Size bir soru: İşveren neden sizi arayacağımızı söylüyor? Çünkü işe alım uzmanları artık günde 200’den fazla başvuru alıyor. Ve iş arayan birçok insana karşı yarışıyorsun. Bu yüzden çoğu işveren mantığa sahiptir … … bizi aramamak için, sizi arayacağız. Çözüm, işe alım uzmanlarının sizi işe almaya kararlı olmalarını sağlamaktır.

Çevremle ilişkim devam etmedi.
Endişelenme, senin kadar meşgul. Çözüm sürekliliğe odaklanmaktır. LinkedIn sayesinde her gün 5-10 dakika iletişim kurmaya devam edebilir ve iş ağınızı genişletebilirsiniz. Dişlerinizi fırça gibi hayatınızın bir parçası yaparsanız, devam etmesi daha kolay olacaktır.

Özgeçmişimi güncellemeyi bıraktım, dosyayı bulamıyorum ve şimdi yeniden başlamak zorundayım.
Kaç tane özgeçmişin öldüğünü ve yeni özgeçmişin LinkedIn olduğunu söylemek istediğim kadarıyla, gerçek şu ki bir özgeçmişe ihtiyacın var. Bir iş aramasanız bile, işlerin ne zaman değişeceğini bilemezsiniz. Çeviriyi devam ettirmek için ‘LinkedIn profilini dönüştür’ ifadesini kullanarak hızlı bir internet araması yaparsanız, kendi profilinizi devam ettirmek için düşük maliyetli birçok seçenek bulacaksınız. Sorun çözüldü.

Bir işi kötü bir yerde bıraktım ve artık referansım yok.
Böyle bir kariyer hatası yaptığınızda, iddia etmek en iyisidir. Gerçeği söyle ve gerçeklere sadık kalın. Olanların duygularını kaldırın. Öyleyse neden kötü koşullarda ayrıldığın için pişmanlık duyduğunu ve ilk elden bunu bir daha asla yapmaman gerektiğini öğrendiğini göster. İşverenler dürüstlük ve sorumluluk için minnettardır.

Zamanımı internet üzerinden bir iş başvurusunda bulundum ve hiç aramadım.
Siz ve milyonlarca insan bu hatayı 2015’te yaptınız. Bu deliliği durdurmanın zamanı geldi. İş ilanlarından oluşan büyük kara delikte vaktinizi boşa harcamak için zamanınız çok değerli.

Kariyerimi ilerletmek için kullanabileceğim yeni bir yetenek yaratmadım.
Becerileri yeni tutmak, işverenlerin ihtiyaç duyduğu şeylere sahip olmanızı sağlamak için çok önemli bir yoldur. Çevrimiçi kursların doğru olup olmadığına, iienstitu gibi yeni beceriler kazandırmak için istediğiniz zaman kendi programınıza göre çalışabilirsiniz.

About cemerbas

Check Also

Performans Yönetimine Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Performans yönetiminin temelleri hakkında bir karışıklık ve karışıklık olduğunu görüyorum. Birçok uzman ve danışman, geleneksel …

Bir yanıt yazın