İş Hayatı İçin Birkaç Öneri

İş hayatı için öneriler.
Hayatınızı, sizin için planlayan biri olmadan planlayın.
İki tür düşünce okulu olduğunu düşünüyorum; yönüne karşı seyahat; hayatı yaşa ve seni götürdüğü yere git ya da istediğini tanımla, dışarı çık ve al. Gerçek şu ki, dolu ve güçlü bir yaşam bu ikisi arasında bir yerdedir. Ancak çoğumuz hayatımızı planlamak yerine alışveriş merkezlerini ziyaret ediyoruz. Meşgul hayatımızın acımasız gerçeği budur. Günlük aktivitelerimizin çoğu, başkalarının programlarına dayanmaktadır – telefona cevap vermek, telefona bakmak, müşterilerle tanışmak. Hayatınızı planlamazsanız, sonunda bir başkasının planının bir parçası olacaksınız ve evet, planlarınızın temeli sizin çıkarınıza uygun olmayacak. Öyleyse, hayatınızda neye ulaşmak istediğinizi düşünmek için biraz zaman ayırın, hedefler belirleyin, günlük, haftalık veya aylık planlarınızın ötesinde hedefler belirleyin. Hayat hedeflerimi net bir şekilde planlama, 3 yıllık hedefler, yıllık hedefler ve öncelikler oluşturma konusunda büyük enerji ve büyük ilerleme kaydettim.

Bir şeye odaklan!
İsmini hatırlamadığım ünlü bir yazar, SADECE başarmak için gereken şeyin dikkat dağıtıcı şeylerden kaçınmak ve TEK ŞEYİNİZ’e odaklanmak olduğunu söylüyor. Neyin önemli olduğuna odaklanmak gittikçe zorlaşan bilgi ve seçimlerle bombalandık. Eğer her gün TEK BİR ŞEYİNİZ konusunda gerçekten net iseniz ve yapacağınızdan eminseniz, ilerleme kaydedeceksiniz. Bilgisayarımın ekranında ufak bir notum var: “Bugün önemli olan tek şey, tamamlanana kadar dikkati dağılmış olan her şeydir !!” Bu benim odaklanmama yardımcı oldu ve bu bloga yazmak bugün en az biri olan tek şeydi.

İlerleme, mükemmellik anlamına gelmez.
Birçoğumuz erteleme adı verilen veya mükemmelliğe duyulan ihtiyaç nedeniyle sarhoş olan bir kişi tarafından felç ediliyor. Kesinlikle suçluyum ve sanırım hepimiziz. Yeni bir proje, alışkanlık, zorlu bir ekip üyesi, bir müşteri ile karşılaştığınızda, kendinize “Nasıl kazanabilirim, başarılı olabilirim??” Diye sorarsınız. “İlerleme yapmak nasıl bir duygu?” Sor. Bu tembellikten kurtulmayı ve başlamayı kolaylaştırıyor ve hepimizin bildiği gibi, top bir kez yuvarlanmaya başladığında …

Başarısını kutlayın.
Başarı enerji gerektirir ve ne yazık ki yaşamda enerjimizi yerine getirmekten daha fazlasını yapan şeyler vardır. Şimdi karşı karşıya olduğunuz tüm sorunları, endişeleri, zorlukları ve sorunları listeleyerek rahatlayabilirsiniz, çoğumuzda insan doğasında olumsuzluklara odaklanma eğiliminde olduğumuz anlaşılıyor. Herhangi bir kazancı, başarıyı kutlayabilirseniz; Newton’un 3. Yasası’nın dediği gibi, pozitif enerjiyi ne kadar küçük yaratırsanız yaratın, her hareketinin eşit ve zıt bir cevabı vardır, enerji sizi ileri iter! Bunu başarabilmek yerine, başardıklarınıza ve başardıklarınıza odaklanın ve insanlara, nesnelere ve durumlara isteyerek minnettar olun. O zaman sizi ilerletecek pozitif enerjiyi bulacaksınız.

Neyin iyi olduğuna odaklan.
Profesyonel futbolcular veya basketbolcular gibi tutkulu ve çok iyi işlerimizin tümü için bize ödeme yapılmayabilir. Ancak, hepimizin iyi olduğu, bize büyük enerji ve başarı duygusu veren herkesten daha iyi yaptığımız şeyler var. Sizinkinin ne olduğundan emin değilseniz, düşünmeye başlayın çünkü tutkulu olduğunuz şeyi ne kadar erken yaparsanız, o kadar verimli, etkili ve başarılı olabilirsiniz. Benimkini tanımlamaya çok yakınım. İnsanları daha parlak bir gelecek inşa etmek için motive edip ilham vermekte harika olduğumu düşünüyorum ve bu benim odak noktam!

Unutmayın ki hayat olmak istediğiniz kişi olmak için çok kısadır.

About cemerbas

Check Also

Performans Yönetimine Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Performans yönetiminin temelleri hakkında bir karışıklık ve karışıklık olduğunu görüyorum. Birçok uzman ve danışman, geleneksel …

Bir yanıt yazın