İş Dünyasına Yenilmeyin

Mezun olduğumuzda hepimiz işe girmeyi dört gözle bekliyoruz. Beyinlerimizdeki işimiz ve kariyerimiz hakkında milyonlarca rüyamız var. Gerçekleştirmekten emin olduğumuz bir kariyer hedefimiz var.

İlk iş randevusu; Çok heyecanlıyız. Giysiler özenle seçilmekte ve görüşeceğimiz insan kaynakları uzmanına vereceğimiz belgeler titizlikle dosyaya konmakta ve randevudan en az 20 dakika önce hazırlanmakta hazırdır. Heyecan tavanı yaptı.

Toplantı başlıyor. Kendinize sorular sorun, senaryolar tanıtın vb. Sadece 15 dakika süren beklenen konuşmadan dolayı çok heyecanlandı. Ve istediğimiz cevabı almak için bekliyoruz. Ancak cevabı “Olumlu Olumsuz geri bildirim size verilecek, teşekkür ederim” dir.

  1. Senaryo
    Şimdi dikkate alınması gerekenler? Yapalım mı? Yoksa yapmalı mıyız? Hayallerimiz yok edildi mi? yoksa yetersiz miyiz? Görüşme analizleri akılda canlandı, belki de kendimizi suçlamaya başlarız.
  2. Senaryo
    Yaklaşık 2 hafta sonra, cevap şirketten geliyor. Sizinle çalışmaya karar verdik ve evraklarınızı tamamlamanızı ve Pazartesi günü çalışmanızı rica ediyoruz. “Harika bir işti, kariyer merdiveni tek tek hazırlanıyor, çok şanslıyım ve bu iş benim için

İşe başlıyoruz, ilk ay çok güzel. Çalışma ortamı mükemmel. Etrafımızdaki zahmetli ve yürüyemeyen şeylerin biraz acemi olduğumuz için mükemmel değil. Çünkü; iddialıyız, çözüm odaklıyız, kararlıyız ve önümüzde duracak bir engel yok.

Toplantıda sıkıntılı sorunlar var, zaman bölünmeye başlıyor, kendimizi ifade ediyoruz, ancak düzenleme, genelge, hiyerarşi, yılın sonuna baktık performans dönemine girdiğimiz bir performans C performansını bekliyor.

Neden? Yıl boyunca çok çalıştık ve tüm kuralları takip ettik, ancak yanlış bir şey var.

Şimdi ne yapmalıyız?

İstifa edelim
Farklı iş ilanları için başvuralım
PES ETME
Doğru şıklığı bırakmayalım.

İş hayatı, hayatımızın sadece önemli bir bölümünü oluşturan şey değildir. Bunu unutmayalım

Sıkılmadan yeni fikirler, sunumlar, projeler üretmeye devam edelim
Kendi yetkinliğimizin farkında olalım, yöneticilerimizi işyerinde geliştirelim, fark edelim.
Yetkinlik ve iş ahlakı kurallarımız çerçevesinde yöneticiler ve üst düzey yöneticilerle toplantılar. Şimdiye kadar yaptığımız tüm projelerimizi ve yaptığımız yeni fikirleri paylaşalım.
Kendimizi farklı şirketlere kapatmayalım ama bunu kendimizden kaçmanın bir yolu olarak görmeyelim.
Tüm yeni fikirlere ve çevreye açık olduğumuzu unutmayalım. Bir problemin birçok çözümü var.

Herkesin kesinlikle gizli yetkinlikleri ve özellikleri vardır. Üretelim ve geliştirelim.

İş hayatının en büyük düşmanı; heyecan, kendine güven ve kararlılık. Boşa harcamayalım.

İş hayatımızı kaybetmeyelim.

About cemerbas

Check Also

Performans Yönetimine Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Performans yönetiminin temelleri hakkında bir karışıklık ve karışıklık olduğunu görüyorum. Birçok uzman ve danışman, geleneksel …

Bir yanıt yazın